استفاده از زیره سبز در میان خانواده های هندی بسیار زیاد است. زیره جزو جدایی ناپذیر اکثر ادویه کاری ها می باشد. زیره سبز نه تنها در هند بلکه در سراسر آسیا، یک ادویه است که به طور گسترده در انواع تدارکات و غذاها به کار میرود. زیره سبز اساسا دانه خشک گیاه Cuminin cyminum است و به طور معمول قهوه ای رنگ است. نوع سیاه آن، زیره سیاه نام دارد که یک بوی متمایز چوبی و گرم و تند دارد که منحصر به ادویه است.
حقایقی راجب زیره سبز
- زیره به عنوان یکی از قدیمیترین ادویهجات روی زمین شناخته میشود
- زیره سبز بیش از 5000 سال پیش در بخشهایی از جهان مورد استفاده قرار میگرفته است
- در سال 2000 پیش از میلاد، دانههای زیره در یک سایت حفاری در سوریه یافت شدند
- حتی در انجیل نام زیره سبز، دانه خردل و گشنیز دیده میشود
- زیره سبز غنی از آنتیاکسیدانهای ضد التهابی و همچنین ضد باکتریایی و ضد عفونیکننده است
- در بهبود مشکلات شکمی، تقویت دستگاه گوارش، تسکین حالت تهوع، نفخ و یبوست موثر است
- بعلاوه زیره سبز در رژیم غذایی، میتواند به بهبود گردش خون کمک کند
فواید علمی ثابت شده زیره سبز
1- بهبود گوارش
یکی از مهمترین ویژگیها، نقش آن در کمک به هضم غذا است. قرن هاست که از آبگوشت سبک مزه دار شده با زیره یا یک لیوان آب زیره در خانه هندی ها به عنوان یک درمان ثابت برای مشکلات هاضمه استفاده می شود. متخصصان میگویند که ماده ای به نام تیمول، یکی از ترکیبات زیره سبز است که با تحریک آنزیم ها، ترشح بهتر شیره گوارشی را ممکن میسازد.
2- مناسب برای سیستم ایمنی
حضور ویتامین C در دانه زیره سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است که عفونت ها و بیماری ها را کنترل می کند. دکتر Manoj K. Ahuja، از بیمارستان Fortis می گوید: زیره یک منبع عالی از آهن و فیبرهای رژیمی است. نوشیدن آب زیره برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن ضروری است. زیره قادر است با بیماریها مبارزه کرده و احتمال مریض شدن را کاهش میدهد.
...
ادامه متن را در لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۴/۳۱