شاهی یک گیاه سبز تیره و برگی است که در آب های طبیعی رشد میکند. قرن ها، از آن به عنوان یک گیاه مفید برای تزئین غذاها استفاده شده است. با این حال، امروزه به عنوان یک سبزی فوق العاده در مقوله غذایی مصرف می شود. شاهی بسیار متنوع است چون نه تنها به عنوان غذا مورد استفاده قرار میگیرد بلکه به دلیل مواد مغذی مختلف موجود در آن، دارای مزایای زیادی نیز می باشد.
شاهی بخشی از خانواده cruciferous سبزیجات است که براسیکا نیز نامیده می شود. گیاهان دیگری که به این خانواده تعلق دارند بروکلی، کلم پیچ، کلم بروکسل و غیره هستند. این گیاه در قرن 19 به طور گسترده ای در دسترس بود و ساندویچ های حاوی شاهی یک رژیم غذایی اساسی طبقه کارگر در انگلستان بود. با گذشت زمان، وقتی مردم شروع به رشد انواع دیگری از گیاهان کردند، تقاضا برای شاهی کاهش یافت.
در حال حاضر با توجه به شاخص بالا، توجه زیادی به آن شده است. ANDI شاخصی است که برای تراکم مواد مغذی استفاده می شود. شاخص ANDI مواد معدنی، ویتامین ها و مواد مغذی را در برابر محتوای کالری موجود در غذا اندازه گیری می کند. شاهی بالاترین نمره ممکن را از ANDI دریافت کرد، زیرا مواد غذایی بیشتر و کالری کمتری نسبت به سایر گیاهان سالادی فراهم می کند.
شاهی یک گیاه جالب است که برگ های کوچک و گرد و کنگره ای دارد. در طول تابستان، این گیاه گل های کوچک و سفیدی تولید میکند. این گلها دارای غلافی کوچک با دو ردیف دانه هستند. شاهی در بخش هایی از اروپا، آمریکا و آسیای مرکزی کشت می شود. این گیاه در بسیاری از رودخانه ها و جریان های کم عمق آب در بخش هایی از اروپا و آسیا فراوان است. یک لایه ضخیم روی سطح آب تشکیل می دهد و معمولا در مناطقی یافت می شود که مقادیر زیادی زباله های آلی وجود دارد.
ارزش غذایی شاهی
شاهی دارای سطوح بالایی از نیترات است. با مصرف سطوح بالای نیترات در رژیم غذایی، فشار خون پایین می آید، مقدار اکسیژن مورد نیاز در طول ورزش کاهش می یابد و عملکرد کلی ورزش را بهبود می بخشد. با مصرف مقادیر متوسط ??نیتروژن در رژیم غذایی نتایج خوبی به دست نیامده است. دو فنجان شاهی که وزن آن حدود 68 گرم است تنها 7 کالری دارد. علاوه بر این، مواد زیر را هم فراهم می کند:
- 0?1 گرم چربی
- 0?9 گرم کربوهیدرات که شامل 0?1 گرم قند و 0?3 گرم فیبر است
- 1?6 گرم پروتئین
علاوه بر موارد بالا، نیازمندی های زیر را هم فراهم می کند:
- 212 درصد ویتامین K
- 48 درصد ویتامین C
- 44 درصد ویتامین A
- 8 درصد کلسیم
- 8 درصد منگنز
- 6 درصد پتاسیم
- 4 درصد ریبوفلاوین، منیزیم، فسفر، ویتامین B6، ویتامین E و تیامین.
...
اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۵/۰۳