خواص خوراکی ها

معرفی خواص انواع خوراکی ها

خواص خوراکی ها

معرفی خواص انواع خوراکی ها

  • ۰
  • ۰

مدت هاست که از کتان برای ساخت پارچه ها استفاده می شود. اما امروزه، کتان به عنوان یک ماده اساسی تغذیه در جهان محسوب می شود و به عنوان منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 و فیبر شناخته شده است. این مطلب ترجمه ای از جدیدترین تحقیقات دانشمندان دنیا راجب خواص و ضررهای تخم کتان و نحوه مصرف اصولی آن است. مواردی که در اکثر وبسایت های فارسی می خوانید نظر شخصی نویسندگانشان هستند و هیچ پشتوانه علمی ندارند.

کتان از چه چیزی تهیه شده و از کجا آمده است؟

Flaxseed از گیاه کتان که Linum usitatissimum نیز نامیده می شود، بدست می آید که اندازه ای حدود 2 فوت دارد. این گیاه احتمالا برای اولین بار در مصر رشد کرده اما در سراسر جهان کشت شده است.
گیاه کتان برای تولید پارچه به کار می رود – الیاف آن دو تا سه برابر قوی تر از پنبه هستند! هنگامی که این گیاه برای اولین بار به آمریکای شمالی آمد، به طور عمده برای تولید پوشاک استفاده شد. در اواسط قرن بیستم، پنبه به عنوان فیبر انتخابی ایالات متحده انتخاب شد، بنابراین امروزه اکثر کشورهای آمریکای شمالی کتان را برای تولید تخم کشت می کنند.

تخم‌های عطرآگین آن را می‌توان به صورت سالم یا خرد شده برای تهیه روغن استفاده کرد. برای دهه‌ها، تخم کتان (که تخم تخمک نامیده می شد) درتولید نان یا به عنوان غله مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما کم کم مردم از مزایای بسیار این محصول مطلع شدند و اکنون روش‌های زیادی برای مصرف آن به عنوان مکمل و یا یک جزء اصلی غذا استفاده می شود. حتی ممکن است متوجه شده‌باشید که تخم کتان در غذای حیوانات خانگی گنجانده شده‌است.

فواید علمی ثابت شده

تخم کتان و روغن آن دارای فواید ثابت شده علمی زیر هستند:

  • هضم: تخم کتان به خاطر محتوای بالای فیبر می تواند به درمان بیماری‌های گوارشی مثل یبوست کمک کند.
  • کاهش سطح کلسترول: کتان قادر به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) است بنابراین می‌تواند باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی و سکته شود.
  • بهبود برخی از سرطان‌ها: تخم کتان دارای ترکیبات ضد سرطانی به نام لیگنان است؛ نوعی پلی فنول که ممکن است به مدیریت انواع خاصی از سرطان‌ها از جمله سرطان پستان کمک کند.
  • کاهش وزن: این مزیت پیشنهادی عمدتا ناشی از فیبر کتان است که می‌تواند کمک کند تا احساس خوبی داشته باشید و لاغر شوید.
  • بهبود حساسیت به انسولین: مقاومت انسولین یا ناتوانی در استفاده موثر از انسولین (هورمونی برای انتقال گلوکز به سلول‌ها) نشانه دیابت نوع 1 است و برخی تحقیقات نشان می‌دهند که روغن کتان ممکن است به این مشکل کمک کند.

دلیل علمی در رابطه با خواص دیگر کتان در حال حاضر وجود ندارد و فوایدی که در جاهای مختلف اعلام می شوند عمدتا علمی نیستند.

آیا تخم کتان برای کاهش وزن مناسب است؟

تخم کتان به دلیل محتوای بالای فیبر قادر به کاستن وزن است. فیبر کمک می کند تا سریع تر احساس سیری کنید، بنابراین با دریافت میزان کالری کمتر در روز، منجر به کاهش وزن می شود.

یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که مصرف یک نوشیدنی کتان حاوی 2.5 گرم فیبر، احساس سیری را افزایش می دهد ودر نهایت منجر به کاهش موفقیت‌آمیز اشتها در شرکت کنندگان می شود.

در 45 مطالعه ای که در سال 2017 انجام گرفت، محققان به این نتیجه رسیدند که مکمل رژیم غذایی با تخم کتان، منجر به کاهش وزن بدن، کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و کاهش سایز کمر می‌شود. نویسندگان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که تخم کتان ممکن است به افراد چاق برای کاهش وزن کمک کند.

...

برای مطالعه ادامه متن بر روی لینک زیر کلیک کنید:

خواص و مضرات تخم کتان برای لاغری و بهترین زمان و نحوه مصرف

  • ۹۸/۰۵/۲۷
  • رادین حیدری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی