در این مطلب با خواص، مضرات، نحوه استفاده و نکات مهم درباره گیاه مرزه آشنا می شوید. این مقاله نتیجه جدیدترین تحقیقات دانشمندان گیاه شناسی در آمریکا می باشد که در سال 2019 منتشر شده است.
در ابتدای سال 2019، در چند دوره برای یادگیری خواص درمانی مرزه و تاثیر آن روی بدن شرکت کردیم. مرزنگوش، پونه کوهی و مرزه وحشی، سه نوع گیاه منسوب به مرزه هستند که نتایج مثبتی در بهبود و درمان سیستم های گوارشی، ریوی، ماهیچه ای، اسکلتی، پوستی، ادراری و نیز درمان بافت التهابی نشان می دهند. این گیاهان روغن و ترکیبات ضروری یا فرار مشابهی دارند که آن ها را قادر به مبارزه با انواع مختلف بیماری در بدن می کند. علاوه بر این، هر گیاه یک مجموعه منحصر به فرد از خواص شفابخش دارد.
اسانس اصلی در مرزه
مقادیر قابل توجهی از روغن های ضروری کارواکرول و تیمول و همچنین بورنئول، لینالول، پینن و ترپینول، در مرزنگوش، پونه کوهی و مرزه وجود دارد. اسانس های ضروری قابل توجه:
- اوژنول و میرسن در مرزه، مرزنگوش و پونه کوهی یافت میشوند.
- کامفن در مرزنگوش و مرزه وحشی یافت میشود.
- کاریوفیلن و اوکالیپتول در مرزه وحشی یافت میشوند.
- Sabinene، ocimene و cadinene در مرزنگوش یافت میشوند.
- Bisabolene در پونه کوهی یافت می شود.
- ترپن های منحصر بفردی هم در مرزه وحشی یافت می شود.
مواد مغذی مهم در مرزه
دیگر مواد مغذی مهم موجود در مرزه به شرح زیر هستند:
- ویتامین A
- ویتامین B-complex، به خصوص پیریدوکسین (B6) و فولات (B9)
- ویتامین C (در مرزنگوش، پونه کوهی و مرزه وحشی)
- ویتامین E و K (در مرزنگوش و پونه کوهی)
کلسیم، آهن و منگنز مواد معدنی موجود در مرزه هستند. در مرزه، منیزیم و روی نیز قابل توجه است. همچنین در مرزه وحشی، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم و روی وجود دارد. دیگر اجزای مهم در خانواده مرزه عبارتند از الیاف غذایی، اسیدهای چرب امگا 3 و گیامغذی یا فیتونوترینت ها.
...
برای مطالعه ادامه مطلب بر روی لینک زیر کیک کنید:
- ۹۸/۰۵/۲۷