خواص خوراکی ها

معرفی خواص انواع خوراکی ها

خواص خوراکی ها

معرفی خواص انواع خوراکی ها

۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

روی یا همان زینک می تواند ریزش مو را کاهش دهد. روی یک ماده معدنی حیاتی است. این ماده نه تنها برای سلامت کلی بدن مفید است، بلکه برای رشد موهای سالم نیز ضروری است و وقتی که میزان آن پایین بیاید، ابتدا مو های شما اولین صدمه را می بینند. قبل از اینکه بیشتر در مورد دلیل اهمیت روی برای مو بررسی کنیم، بیایید نگاهی کلی به روی بیندازیم.

روی چیست و چرا باید مصرف کنیم؟

اکثر ما نام روی را شنیده ایم – این ماده معدنی برای بدن ما ضروری ست. ضروری یعنی اینکه بدن ما آن را تولید نمی کند و بنابراین باید آن را از غذا هایی که می خوریم، جذب کنیم. ظاهرا، کمبود روی در این روز ها بیشتر و شایع تر شده است. این فقط مخصوص افرادی نیست که در کشور های فقیر زندگی می کنند، حتی افرادی که در کشور های مرفه زندگی می کنند، می توانند کمبود روی داشته باشند. این امر بیشتر در افراد دارای رژیم گیاهخواری دیده شده است، اما نه برای همیشه. اگر سیستم گوارشی ضعیفی دارید و نمی توانید مواد مغذی را به خوبی جذب کنید، احتمالا کمبود روی هم دارید. همچنین، افرادی با بیماری های مزمن و دیابت نیز می توانند کمبود روی داشته باشند.

روی می تواند ریزش مو را معکوس کند

شما برای تقسیم و رشد هر سلول در بدن (حتی سلول های مو) به این فلز براق و خاکستری مایل به آبی نیاز دارید. همچنین این ماده برای سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است و افرادی با میزان روی کم دارای میزان بیشتری از سرفه و سرماخوردگی هستند؛ و زخم، بریدگی و عفونت ها زمان زیادی برای بهبود می گیرد. به این دلیل است که روی در ترمیم و بهبود زخم ها نقش دارد.

روی چگونه ریزش مو را متوقف می کند؟

سلول های مو یکی از بزرگترین سلول های در حال رشد بدن ماست؛ بنابراین نیاز به مقدار زیادی مواد مغذی و انرژی در ادامه فعالیت و رشدشان دارند. نقش روی به دلیل اتصال به کیسه های مو و تسریع رشد نیست. این کار چندمنظوره است. از آنجا که روی دارای اهداف گسترده ای از قبیل کمک به رشد و تقسیم هر سلول، تولید دی ان ای، پیوند پروتئین و همچنین تولید هورمون هایی مانند هورمون تیروئید است، هر گونه اختلال در هر یک از این فرایند های مهم می تواند منجر به ریزش مو شود.

همچنین روی ماده آنتی اکسیدان قوی است. معمولا ویتامین های آ، ث و ای به عنوان آنتی اکسیدان های قوی اهمیت فراوانی پیدا می کنند و در این بین روی عقب نشینی می کند؛ اما این ماده در واقع آنتی اکسیدان بسیار شگفت انگیز و قوی است که سلول های موی شما را از حمله به ریشه اصلی حفظ می کند. علاوه بر این، روی به تولید روغن های طبیعی موی ما کمک می کند؛ و این روغن ها پوست سر را مرطوب نگه می دارد و همچنین میکروب ها و پوسته های ناخواسته را زندانی می کند – اگر بدون کنترل رها شوند، هر دوی آن می توانند مانع رشد مو شوند.

...

برای مطالعه ادامه متن بر روی لینک اصلی زیر کلیک کنید:

خواص قرص زینک (روی) برای جلوگیری از ریزش مو 

  • رادین حیدری
  • ۰
  • ۰

ویتامین B1 که به عنوان تیامین شناخته می‌شود، به گروه ویتامین‌های B تعلق دارد. از آنجا که اولین ویتامین B است که کشف شد، عدد 1 به آن اختصاص داده شد. آخرین ویتامین در این گروه ویتامین B12 می‌باشد اگرچه این گروه شامل تنها هشت ویتامین می‌باشد. در اینجا لیستی از غذاهای حاوی ویتامین B1 را ارائه می‌دهیم و به عمق مزایای تیامین می‌پردازیم.

مزایای ویتامین B1

عملکرد نرمال قلب، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی به این ویتامین بستگی دارد. تیامین در فرآیند تبدیل کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین به انرژی مورد نیاز برای عملکرد حیاتی متعدد نقش مهمی بازی می‌کند. همچنین به بدن کمک می‌کند تا آدنوزین تری فسفات (ATP)، یک مولکول که انرژی درون سلول‌ها را حمل می‌کند، تولید کند. از آنجا که تیامین به آزاد کردن هیدروکلریک‌اسید کمک می‌کند، گوارش را بهبود می‌بخشد. همراه با دیگر ویتامین‌های B، ویتامین B1 توانایی بدن برای مقابله با استرس را بهبود می‌بخشد، به همین دلیل است که اغلب به عنوان “ویتامین استرس” توصیف می‌شود. همچنین برای افزایش حافظه و تمرکز فرد استفاده می‌شود. علاوه بر این، تیامین برای سالم نگه داشتن کبد، درست مانند ویتامین C، ضروری است.

چه غذاهایی ویتامین B1 دارند؟

بعضی از غذاها مانند غلات، گوشت و ماهی به طور طبیعی غنی از ویتامین B1 هستند. از سوی دیگر، بعضی از غذاها مانند نان و غلات معمولاً با تیامین تقویت می‌شوند. در اینجا لیستی از منابع ارزشمند این ماده مغذی را فراهم آورده‌ایم؛ بنابراین به یاد داشته باشید که این غذاها را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید چون بدن قادر به ذخیره این ویتامین قابل‌حل در آب نیست. علاوه بر این، داشتن غذاهای آماده با ویتامین B1 اهمیت زیادی دارد.

گرمایش میزان این ویتامین را کاهش می‌دهد. همچنین عادات غذایی خاص مانند نوشیدن مقدار زیادی قهوه یا چای و خوردن مقدار زیادی ماهی و صدف خام، توانایی بدن را در استفاده از تیامین کاهش می‌دهند که ممکن است منجر به دریافت ناکافی این ماده مغذی مهم شود. در اینجا فهرست کامل غذاهای حاوی ویتامین B1 آمده است.

...

برای مطالعه ادامه متن به لینک اصلی زیر رجوع نمایید:

خواص ویتامین ب 1، عوارض کمبود، دوز مناسب و همه نکات مهم

  • رادین حیدری
  • ۰
  • ۰

برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان است و در سایر مناطق جهان نیز رواج دارد. تقریبا 25000 گونه برنج در سراسر جهان وجود دارد، اما رایج ترین آن ها برنج سفید و برنج قهوه ای است. اگرچه برنج قهوه ای از این دو سالم تر است، اما برنج سفید بیش تر مورد توجه مردم قرار می گیرد. این برنج آسیاب شده است و فاقد پوسته، سبوس و جوانه می باشد و به عنوان برنج سفید شناخته می شود. سپس دانه های برنج جلا داده می شوند تا ظاهری روشن، سفید و براق پیدا کنند. برنج سفید فواید درمانی زیادی دارد، از جمله تأمین انرژی سریع و فوری، کمک به حرکات خوب روده و تأمین منبع ضروری ویتامین B1 برای بدن. به خواندن ادامه دهید تا از ارزش غذایی برنج سفید مطلع شوید و همچنین با مزایای سلامتی و تغذیه ای آن آشنا گردید.

نکات آشپزی

  • قبل از پخت و پز، برنج سفید را به طور صحیح بشویید. شستشو هرگونه نشاسته و مواد باقی مانده اضافی را از بین می برد، بنابراین مانع چسبندگی برنج می شود.
  • برنج ها را در قابلمه ای با ته سنگین بپزید. اینکار یک ته دیگ نازک تر به برنج سفید می دهد.
  • هنگام پخت برنج یک قاشق سوپ خوری روغن به آن اضافه کنید تا دانه ها به یکدیگر نچسبند.
  • هنگام پخت و پز برنج را هم نزنید زیرا باعث خرد شدن دانه های برنج شده و نشاسته را آزاد می کند و بدین ترتیب برنج چسپناک می شود.

خطرات سلامتی

برنج سفید تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی بالاتری نسبت به برنج قهوه ای است، به این معنی که خیلی سریع تر از خوردن برنج قهوه ای به گلوکز تجزیه می شود. طبق گفته دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، غذاهای دارای شاخص گلیسمی بالا می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند. برنج قهوه ای برای تجزیه بیش تر زمان می برد زیرا حاوی فیبر بیش تری است. یک مطالعه در دانشگاه هاروارد نشان داد که خوردن پنج بشقاب برنج سفید یا بیش تر در هفته، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 17 درصد افزایش می دهد، در حالی که در افرادی که دو وعده برنج قهوه ای در هفته می خورند، این خطر 11 درصد کاهش می یابد.

...

ادامه مطلب را در لینک اصلی زیر بخوانید:

برنج سفید: خواص، مضرات، میزان مصرف استاندارد و مقایسه با برنج قهوه ای

  • رادین حیدری